Dagelijks Woord

Meer over Onze gemeente

Jongvolwassenkring

In de jongvolwassen kring komen we samen om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk Bijbelstudie te doen. Als kring hopen we dit seizoen 2 keer per maand samen te komen. Dit zal per maand een online bijeenkomst zijn via Skype en een fysieke bijeenkomst in de zaal van de kerk. Bij de fysieke bijeenkomst is het ook mogelijk om online via Skype aan te sluiten. Tijdens de bijeenkomsten zal er iemand vanuit de kring de bijeenkomst en de inhoud van de avond verzorgen. Voor dit seizoen hebben we ervoor gekozen om niet met een bepaald vast thema de avonden in te delen maar is de persoon die de avond verzorgd vrij om dat zelf te bepalen. Afgelopen seizoen hebben we gewerkt met de OBT methode en hier hebben we een format voor gemaakt welke gebruikt kan worden. Kortom welk thema of Bijbelgedeelte spreekt jou aan en zou je willen meenemen naar een bijeenkomst van de jongvolwassenkring.

We starten de avonden altijd met gebed en het lezen van een Bijbelgedeelte waarbij er soms ook inleiding word gehouden. Vervolgens splitsen we ons op in groepen om daarin verder te spreken over het thema of Bijbelgedeelte waar we die avond bij stil staan. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van vragen die rondom een thema zijn opgesteld die we dan als groepen behandelen. We sluiten de avonden altijd weer gezamenlijk af en afhankelijk van de tijd bespreken we plenair waar het in de groepen over gegaan is.

De opzet voor het nieuwe seizoen 2020-2021 is als volgt: 
• Iedere eerste zondag van de maand: online bijeenkomst. 
• Iedere derde zondag van de maand: fysieke (en online) bijeenkomt in de zaal van de kerk. 

Voor de online bijeenkomst is een skypeaccount vereist. 

De bijeenkomsten starten om 19:45 en we hopen rond 21:30 af te ronden. Voor dit seizoen is er bewust gekozen om de bijeenkomsten iets later te starten zodat ook stellen met kinderen (online) kunnen aansluiten. Wanneer het niet mogelijk is om bij de fysieke avonden aanwezig te zijn is er dus altijd de mogelijkheid om online aan te sluiten.

We verwelkomen je graag om aan te sluiten bij de jongvolwassenkring. Stuur ons een mail met daarin je telefoonnummer dan voegen we je toe aan de WhatsApp groep. Hierin word alles gedeeld ten aanzien van data en tijd en of de bijeenkomst digitaal of fysiek is.

We hopen velen van jullie weer te ontmoeten.

Rowan, Marijn en Joost

 

  • © hersteld hervormde kerk 2023