Dagelijks Woord

Meer over Onze gemeente

Opvoedingsavonden HHJO

In samenwerking met de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie (zie site www.hhjo.nl) zullen in 2021 een drie-tal avonden worden belegd waarop deze cursus wordt gegeven.

Tijdsduur van de avonden is ongeveer 2 uur. De onderwerpen zijn ‘Bidden met kinderen’, ‘Huisgodsdienst’ en ‘Bijbellezen met kinderen’.

 

Werkwijze: de avonden worden praktisch ingevuld. Hoe bid ik met mijn kind? Hoe leer ik bidden? Hoe doe ik bidden voor? Wat als ik zelf niet geleerd heb (hardop) te bidden? Hoe lees ik uit de Bijbel met onze kinderen? Hoe ga ik het gesprek met mijn kinderen aan over wat ik lees aan tafel, ’s morgens en ’s avonds? Hoe spreek ik met de kinderen over de preek? Over het geloof? Over mijn gebrek daaraan? Over hoe goed geloven is? Hoe nodig! Hoe mooi! Kortom: avonden om vooral samen (maar alleen mag natuurlijk ook) te komen.

De avonden worden ingeleid en begeleid door jeugdwerkadviseurs van de HHJO. Kijk ook eens op hun site voor meer informatie.

 

Een vooropleiding voor het volgen van deze avonden is niet nodig. Enige voorbereiding door het lezen van een artikel is mogelijk, maar is beperkt.

De avonden worden in de kerkzaal gegeven waar we voldoende ver uit elkaar kunnen zitten.

Opgeven graag bij Willemien de Moor: secretariaatkerkenraad@hhggoes.nl.

Voor vragen kun je terecht bij Joop Pieper jlpieper@kliksafe.nl of 0113-501528 / 06-54373067.

  • © hersteld hervormde kerk 2024