Dagelijks Woord

Meer over Onze gemeente

Opvoedkring Samen Bijbels Opvoeden

Wat leuk dat je meer wilt weten over de opvoedkring. We hopen je door middel van onderstaande informatie enthousiast te maken om ook deel te nemen aan één van onze moedergroepen!

Het doel van de opvoedkring is om met elkaar in gesprek te gaan over het opvoeden van onze kinderen in Bijbels licht. Dat doen we door in groepen van ongeveer 8 moeders bij elkaar te komen.  We maken gebruik van een inspirerend boek over opvoeden vanuit Bijbels perspectief, waaruit we met elkaar leren over bijvoorbeeld bidden met je kinderen, Bijbellezen in het gezin, je roeping in het gezin, Godsbeeld, herbergzaamheid en nog veel meer.

In de gemeente zijn meerdere moedergroepen actief, die gemiddeld eens per 6 weken bij elkaar komen, bij één van de moeders thuis. Eén van de moeders leidt de moedergroep. Alle kringleden lezen van te voren het hoofdstuk uit het boek. Tijdens de avond worden de gespreksvragen op een ongedwongen manier besproken en/of creatief verwerkt. Er is ruimte voor gezelligheid, we leven met elkaar mee en we inspireren en bemoedigen elkaar in de opvoedingsreis met al zijn uitdagingen. Zo ontstaan hechte moedergroepen waarin lief en leed gedeeld kan worden.

Enthousiast geworden? Stuur dan even een appje naar Ellen Moerdijk of Anne van der Maas. Welkom!

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024